Ville Heinola on päässyt tällä kaudella NHL-joukkue Winnipeg Jetsin matkaan, mutta vastuuta tarunhohtoisessa ei ole tullut.

Hän on pelannut syksyllä 11 matsia AHL:n Manitoba Moosessa tehoin 0+7.

NHL-joukkue Jetsin päävalmentaja Rick Bowness myönsi odottavan itsekin sitä, että suomalainen olisi täysin valmis ylös.

– Odotamme sitä hetkeä, kun farmijoukkueesta kerrotaan meille, että hän on liian hyvä AHL:ään. Vielä se hetki ei ole koittanut, mutta sitä kohden mennään. Sitten kun hetki tulee, annamme hänelle varmuudella hyvät mahdollisuudet, luotsi sanoi NHL:n nettisivuilla.

Honkajoelta ponnistaneen 21-vuotiaan pakin nykyinen sopimus pitää hänet Jetsin organisaatiossa kevääseen 2024 asti.

– Hän on suuri osa tämän seuran tulevaisuutta. Tarvitsemme liikkuvaa hyökkäävää puolustajaa, joka syöttelee hyvin ja voi liittyä vastahyökkäyksiin. Hän sopii tähän kuvaukseen, ja siksi hän olikin ensimmäisen kierroksen varaus.

Heinola varattiin tarunhohtoiseen jo vuonna 2019 ykköskierroksella 20:ntena. Ylhäällä pelejä on kertynyt silti vasta 25 kappaletta pistein 1+9.

– Olen sanonut hänelle, että hänen pelityylinsä on juuri sellainen, joka sopii tämän päivän NHL-jääkiekkoiluun. Hän vain tarvitsee hieman lisää kokemusta. Hän oli tyytymätön kauden ensimmäisiin otteluihinsa, mutta viime aikoina hänellä on mennyt paljon paremmin.