Ilves kaatoi Pelicansin lukemin 6-2 perjantai-illan Liiga-ottelussa Tampereella. Ottelun ratkaisuksi muodostui Ilveksen tehokas ylivoimapeli, nimittäin se viimeisteli kuudesta maalistaan peräti neljä ylivoimalla.

Pelicansille tuomittiin ottelussa kaikkiaan seitsemän kahden minuutin rangaistusta. Joukkueen päävalmentaja Tommi Niemelä ei ollut lainkaan tyytyväinen jäähymäärään. Hän latasi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa täyslaidallisen Liigan suuntaan, aiheena sarjan tämänhetkinen jäähylinja.

– Tekisi mieli sanoa aika paljon asioita ja ehkä nyt on myöskin aika sanoa. Me kuitenkin yhdessä yritetään tätä sarjaa parantaa ja tuossa maajoukkuetauolla oli kaikennäköistä palaveria sen ympärillä. Urheilujohtajat ja valmentajat, ketkä oltiin siellä, oltiin kaikki samaa mieltä että on tosi hyvä että nyt saa oikeasti olla vähän tunnetta mukana peleissä ja vähän saa olla vieressä ja kiehnätä, Niemelä aloitti.

Maajoukkuetauon jälkeen kaikki on ollut kuitenkin Niemelän näkemyksen mukaan aivan toisin.

– Nyt sitten tauon jälkeen se onkin sitä, että mennään vähän lähelle ja sitten kaikki ihmettelee, että oho, tulikin jäähy. Ja sitten kun se eka jäähy on annettu, niin sitten pitää antaa samanlaisia jäähyjä koko pelin ajan. Taas mentiin kaksi erää niin, että annettiin jäähyjä ja viimeisessä ei sitten enää annettukaan. Mun mielestä tässä ollaan menossa taas väärään suuntaan. Nyt se peli on sitten yhtä varomista, tunne vietiin pelistä kokonaan pois ekassa erässä ja sitten se on tommonen kliininen höpönlöpö.

Niemelä toivoo, että linja palaisi pikaisesti takaisin kohti sitä, millainen se oli alkukauden ajan.

– Nyt kaikki ovat ihan pihalla siitä, mitä saa tehdä ja mitä ei. Pelaajat oli sitä mieltä, että on ollut hieno alkukausi, kun on saanut vähän enemmän kamppailla. Valmentajat ja urheilujohtajat olivat samaa mieltä. Nyt sitten muutetaan linja ihan täysin. Ennen taukoa oli kahta kolmea jäähyä per joukkue, nyt viidestä seitsemään. Varmaan me ollaan sitten niin pahasti alettu rikkomaan tuossa maajoukkuetauolla.

– Mun mielestä se on umpisurkeeta toimintaa meidän koko Liigalta, että me mennään tällaiseen paskaan, Niemelä latasi.

Niemelä korosti pitkän puheenvuoronsa aikana useasti myös sitä, että Ilves ansaitsi voittonsa täysin ja oli ottelussa parempi joukkue.