Carolina Hurricanesia edustava suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi on saanut kuluvalla NHL-kaudella entistä suuremman roolin joukkueesta. Hänet on nähty alkukaudesta joukkueen kakkosketjun keskellä, laidoillaan Andrei Svetshnikov ja Martin Necas.

22-vuotias Kotkaniemi on pelannut nyt kuusi ottelua, joissa hän on kirjauttanut pisteet 0+2. Jääaikaa hän on saanut keskimäärin 17:39 per ottelu ja kahdessa ottelussa hän on saanut peliaikaa lähes 20 minuuttia.

Yksi osa-alue, jolla Kotkaniemi on erityisesti vakuuttanut tähän mennessä, on aloitukset. Kotkaniemen voittoprosentti aloitusympyrässä on komea 57,5%.

– Hän on onnistunut. Kaksi muuta (Svetshnikov ja Necas) ovat olleet ohjaimissa, mutta aina helpottaa, kun vaihto alkaa kiekon kanssa. Hän on pelannut vastuullisesti ja siksi se ketju on toiminut, Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour kehui Kotkaniemeä NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Alkanut kausi on ollut Kotkaniemen osalta lupauksia herättävä. Toki Brind’Amour ei halua mennä vielä liikaa asioiden edelle, sillä pelattuna on vasta muutamia otteluita.

– Otanta on vielä pieni. Olen antanut hänelle enemmän vastuuta ja toivon, että pystyn myös jatkamaan samaan tapaan, Brind’Amour sanoi.