Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti viime keskiviikkona, että Venäjällä alkaa osittainen liikekannallepano, joka koskee reservissä olevia henkilöitä.

Kiinalaisen KHL-seuran Kunlun Red Starsin venäläinen huoltaja Anton Tishkin on nyt paljastanut LinkedIn-profiilissaan, että Putin värvää Ukrainassa käytävään hyökkäyssotaan myös KHL-pelaajia ja KHL:n toimihenkilöitä.

– Valitettavasti tilanne on huonontunut pahasti. Liikekannallepano on alkanut maassamme. Ne, jotka eivät halua mennä sotimaan, joutuvat vankilaan. Hallituksemme väittää, että tämä koskee vain 300 000 ihmistä, mutta se on vale. He soittavat kaikille, joihin saavat vain yhteyden. He lähettävät kutsuja jopa KHL-pelaajille. Avangard Omskin lääkäri sai myös kutsun sotaan. He eivät välitä mistään. He haluavat vain verta, Tishkin tilitti ruotsalaistoimittaja Karl Månssonin mukaan.

Tishkin yrittää nyt epätoivoisesti päästä pois Venäjältä.

– Olen nyt Venäjällä kolmen lapseni kanssa ja pelkään tosissaan. Pelkään, että joudun rehellisen työnteon ja heille rahan ansaitsemisen sijaan menemään vankilaan – koska, en varmasti halua sotaan. Olen erittäin hyvä työntekijä. Olen valmis tekemään mitä vain töitä rahan eteen. Haluan vain saada perheeni pois Venäjältä – kun vielä voin, KHL-huoltaja kirjoittaa.