LAPPEENRANTA. SaiPa otti perjantaina neljän tappion jälkeen ensimmäisen voittonsa jääkiekkoliigassa, kun se kaatoi HIFK:n maalein 2-1.

SaiPan osumista vastasivat Jaedon Descheneau ja Ville Vainikainen. Näistä jälkimmäinen on iskenyt tällä kaudella jo kaksi maalia – eli saman verran kuin viime ja toissa kaudella.

Jos on tämä erikoisuus, niin omanlainen erikoisuus oli myös pelin tunnetaso ja HIFK:n nykytilanne. Isäntien Seamus Donohue ja vieraiden Iiro Pakarinen tappelivat itsensä suihkuun, toisessa erässä ajassa 36.49 peräti neljä pelaajaa sai kakkosen väkivaltaisuudesta.

Lisäksi Vainikainen ja HIFK:n Micke-Max Åsten olivat toistensa kimpussa, ja helsinkiläispelaajalla tuntui olevan asiaa kovasti. Mitä hyökkääjä huusi?

– Åstenilta tuli tyypillistä jääkiekkohuutelua, ei ihmeellistä, Vainikainen kuittasi.

Tappio syöksi HIFK:n lähes katastrofin lailla liigajumboksi. Joukkue on kerännyt neljästä pelistä vain kolme pinnaa. SaiPan saldo on viidestä pelistä viisi pistettä – eli tavallaan aivan hyvä, vaikka voittoja tilillä on vasta yksi.

– Meillä on ollut hyviä pelejä alla, ollaan uskottu juttuun, Vainikainen mietti lisäten, että omia maaleja enemmän etenkin voitto maistuu.