Hyökkääjä Tyler Motte on yksi NHL:n tavoiteltuimpia sopimuksettomia pelaajia.

NHL:n sisäpiiritoimittaja Rick Dhaliwalin mukaan 27-vuotiaan yhdysvaltalaisen perässä olisi tiedettävästi ainakin 4-5 NHL-seuraa.

Motten sopimuksen valmistumisessa voi kuitenkin kestää vielä aikaa, sillä NHL-seurat kamppailevat vielä palkkakaton luoman taloudellisen rajoitteen kanssa.

– Useiden seurojen täytyy vielä selvittää palkkakattotilanne ja liikuttaa palkkoja myös pois päin. Tämä on yleinen teema NHL:ssä, sillä useat vapaat agentit odottavat tällä hetkellä tilojen vapautumista, Dhaliwal kertoo Twit Longer -blogissaan.

Motte kaupattiin viime kevään siirtorajalla Vancouver Canucksista New York Rangersiin. Todellinen NHL-kaukaloiden työmyyrä pelasi Rangersin riveissä runkosarjassa yhdeksän ottelua (0+0) ja pudotuspeleissä 15 ottelua (2+0).