Washington Capitalsin ruotsalaistähti Nicklas Bäckström tunnetaan venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetshkinin parhaana ystävänä.

Venäjän presidentille Vladimir Putinille avoimesti tukensa antanut Ovetshkin on kovan kritiikin kohteena maailmalla. Vaikka Venäjä käy tällä hetkellä aggressiivisia sotatoimia Ukrainassa, on Ovetshkin on viettänyt kesäänsä normaalisti Venäjällä ja siinä ohella promonnut KHL:ää ja muita Venäjän PR-koneistoja.

Bäckströmiltä kysytäänkin nyt Ruotsissa, että onko Ukrainan tilanne vaikuttanut hänen suhteeseensa Ovetshkiniin.

– Olemme ”Ovin” kanssa päättäneet, ettemme puhu politiikasta tai siitä mitä Ukrainassa tapahtuu. Sama pätee myös pukukopissa. Sielläkään kukaan ei puhu aiheesta, Bäckström tyytyi vastaamaan ruotsalaislehti Expressenille.

Ovetshkin on ollut urallaan tekemissä Putinia tukevissa poliittisissa tempauksissa. Capitalsin venäläistähti julkaisi vuonna 2014 kuvan, jossa toivottiin ”pelastamaan lapset fasismilta”, samoihin aikoihin kun Venäjä liitti Ukrainassa sijaitsevan Krimin itselleen. Kolme vuotta myöhemmin syntyi uusi kohu, kun Ovetshkin osallistui propagandasivusto Putin Teamin toimintaan.

Ovetshkin suostui viime helmikuussa kommentoimaan Ukrainan tilannetta toivomalla sodan päättymistä mahdollisimman pian.

Bäckström ei pidätellyt ajatuksiaan sotaa kohtaan.

– On karmeaa mitä siellä on meneillään. Lapsia, aikuisia ja viattomia ihmisiä jotka kärsivät. Se on kauheaa. Minusta tuntuu aina pahalta, kun näen TV-kuvaa Ukrainasta, Bäckström valitteli.