Colorado Avalanche palasi alkukesästä takaisin NHL-mestariksi sitten kevään 2001.

Menestyksen mahdollistajana häärii joukkueen 75-vuotias miljardööriomistaja Stan Kroenke, joka hankki NHL-seuran omistukseensa vuonna 2000 samalla, kun mies hankki omistukseensa paikallisen NBA-koripalloseura Denver Nuggetsin.

Arviolta 10,5 miljardin dollarin omaisuuden urallaan tehneen Kroenken menestys ei ulotu vain jääkiekkokaukaloihin. Mies omistaa myös amerikkalaisen jalkapallon hallitsevan Super Bowl -voittaja Los Angeles Ramsin sekä pitkään pilkan kohteena olleen jalkapalloseura Arsenalin, joka johtaa neljän kierroksen jälkeen Valioliigaa puhtaalla pelillä.

Avalanchen sisäpiiritoimittaja Adrian Dater tiivistääkin Kroenken nykyisen menestyksen ytimekkäästi.

– Arsenal Valioliigan kärjessä, Avalanche hallitseva Stanley Cup -mestari, Rams hallitseva Super Bowl -voittaja… Kroenken kritisoijat ovat olleet jokseenkin hiljaa, Dater twiittasi.

Varsinkin futispuolella Kroenke on kerännyt paljon kritiikkiä. Vuonna 2008 Arsenalin omistajaportaaseen liittynyttä miljardööriä on moitittu kyvyttömyydestä nostaa lontoolaisseura takaisin Valioliigan mestaruuskamppailuun. Menestyksekäs alkukausi on kuitenkin hiljentänyt kriitikot jopa Englannissa – ainakin toistaiseksi.