Mestiksen Hermeksessä viime kaudella runkosarjan 48 pelissä huimat pisteet 17+46=43 viimeistellyt Erik Ahopelto siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille.

26-vuotiaan tamperelaishyökkääjän uusi joukkue on puolalainen pääsarjaporukka Unia Oswiecim. Se kertoi Ahopellon vuoden sopimuksesta nettisivuillaan.

Siellä sanottiin lisäksi, että pelaaja pärjää kuulemma kummassakin päässä kenttää hyvin.

Suomalaisen uusi joukkue sijoittui viime kaudella yhdeksän joukkueen runkosarjassa kakkoseksi. Puolivälieräsarjan joukkue vei Sanokia vastaan voitoin 4-1 ja semifinaaleissa kaatui Jastrzebie kiinnityksin 4-2. Loppuottelusarjassa Katowice tyrmäsi mestariksi voitoin 4-0.

Ahopelto on pelannut urallaan aiemmin pääsarjoissa Suomessa, eli jääkiekkoliigassa. siellä saldo on 17 runkosarjan pelissä 2+1, seitsemässä pudotuspeliottelussa ei ole syntynyt tehoja. Hyökkääjä edusti Ilvestä kausien 2018-20 aikana.