Viime kausi oli Ässille urheilullisesti kehno. Juuri julkistetun tilikauden tuloksen perusteella kausi oli karu myös taloudellisesti.

Ässien tilikauden tappio oli 775 607 euroa. Liikevaihto oli puolestaan 5,2 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 32 prosenttia edelliseen pandemian sotkemaan kauteen.

Ässien varsinainen operatiivinen tappio oli 262 489 euroa. Loput tappiosta selittyä jäähallin osakekaupasta seuranneesta 513 117,46 euron alaskirjauksesta. KOY Porin Jäähalli Oyn osakkeet oli arvostettu Ässien taseessa 1 001 310,07 euron arvoisiksi, mutta ne myytiin 488 192,61 eurolla Porin kaupungille.

Taloudellisista vaikeuksista huolimatta Ässien pelaajabudjetti on nostettu 2 miljoonaan euroon. Korotusta on noin 450 000 euroa, eli prosentuaalisesti pelaajabudjetti on kasvanut 29 prosenttia.

– Urheilullisesti Liiga-joukkueen selkeänä tavoitteena on saavuttaa pudotuspelipaikka, jota lähdemme tavoittelemaan päämäärätietoisesti. Liiketoimintaan liittyvien kasvutavoitteiden onnistuminen on tärkeässä roolissa, jotta yhtiö pystyy lisäämään panostuksia urheiluun. Alkavan kauden pelaajabudjetti kasvoi edelliseen kauteen verrattuna noin 450 000 euroa, kertoo toimitusjohtaja Mikael Lehtinen.

– Edelleen koko urheilun tavoite on saada kehitettyä pelaajia kansainvälisiin huippusarjoihin ja eri ikäkausimaajoukkueisiin. Tavoitteena on myös panostaa järjestelmällisesti omaan junioritoimintaan ja vahvistaa resursseja sekä panostaa omaan oheisharjoittelukeskukseen.