Edmonton Oilersin kausi NHL:ssä päättyi alkuviikosta pudotuspelien kolmannelle kierrokselle, kun Colorado Avalanche lunasti joukkueiden otteluparista Stanley Cupin finaalipaikan voitoin 4-0.

Öljypaitojen leirissä katseet on käännetty jo ensi kauteen. Joukkue haluaa pitää kiinni kukkaan puhjenneesta hyökkääjä Evander Kanesta ja päävalmentaja Jay Woodcroftista.

Kane tuli Oilersiin tammikuun lopulla San Jose Sharksin organisaatiosta, jälkimmäinen nousi joukkueen peräsimeen helmikuun alussa Oilersin AHL-porukka Bakersfield Condorsista Dave Tippettin lähdön takia.

Kane oli sanonut aiemmin viikolla, ettei hän ole varma tulevasta, mutta Oilersista oli kuulemma vain hyvää sanottavaa.

– Olen kiinnostunut kiinnittämään Kanen. Hänellä oli iso vaikutus joukkueeseemme – ei ainoastaan maalien takia. Hänen ja Connor McDavidin välinen kemia oli upeaa katseltavaa. Hän teki joukkueestamme tavallaan syvemmän. Minun ja hänen agentin Dan Milsteinin tulee puhua asioista, Oilersin GM Ken Holland sanoi NHL:n nettisivuilla.

Kane sai kesällä eräänlaisen kohupelaajan leiman, kun hän niittasi Avs-sarjassa Coloradon tähti Nazem Kadrin lasarettiin. Pudotuspeleissä peräti 13 maalia ladannut hyökkääjä sai pelikieltoa.

Pelaajasta voi tulla rajoittaman vapaa agentti heinäkuun puolen välin hujakoilla.

Myös Woodcroftin kiinnittäminen kiinnostaa Oilersin GM:ää, koska luotsi teki GM:n sanojen mukaan upeaa työtä.

– Kerroin hänelle. että tapaamme ensi viikon alussa, joko maanantaina tai tiistaina. Olen kiinnostunut hänen palveluksistaan, mutta haluan kuulla myös miehen omat ajatukset.