Tapparalle toinenkin hankinta Ruotsista – entiselle U18-maajoukkuepelaajalle yksivuotinen sopimus

© Kuva: Liiga

Tappara ilmoitti jo aiemmin nuoren SHL-hyökkääjä Philip Granathin kiinnityksestä, mutta hankinnat länsinaapurilta eivät jääneet keskiviikon osalta siihen. Hallitseva Liiga-mestari on pestannut myös Tyler Kelleherin.

Kelleher aloitti kuluneen kauden kahden edellisen tapaan SHL:ssä, mutta helmikuussa Rögle BK vaihtui HV71:een. 27-vuotias hyökkääjä johdatti edelliskaudella Allsvenskaniin tipahtaneet jönköpingiläiset sarjanousuun karsintasarjan 15 ottelun tehoillaan 8+7=15. SHL-kokemusta yhdysvaltalaisella on Röglestä ja IK Oskarshamnista 133 ottelun verran, mikä on riittänyt tehopisteisiin 25+42=67.

168-senttinen Kelleher teki kotimaansa juniorikaukaloissa kovaa jälkeä, minkä ansiosta hän sai kutsun vuonna 2013 ikäluokkansa alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen. Seitsemässä ottelussa syntyi kuusi pistettä, mutta NHL-draftissa pienikokoinen peluri jäi vaille huomiota.