MM-extra: Antero Mertaranta muisteli MM-kisojen olosuhteita Venäjällä: ”Hanuri muistutti jäniksen suuta”

© Kuva: Getty Images

Antero Mertaranta on toiminut jääkiekon MM-kisojen selostajana jo 1990-luvulta saakka. Sen myötä on myöskin ehtinyt syntymään paljon erilaisia tarinoita.

Mertaranta esitteli kisojen aikaan pyörivässä MM-extra -ohjelmassa työpistettään Nokia Arenalla, jossa olosuhteet ovat huippuluokkaa. Mertaranta on kuitenkin ehtinyt näkemään uransa aikana kaikenlaisia olosuhteita.

Niihin liittyen Mertaranta kertoi tarinan eräästä Venäjällä pelatusta MM-turnauksesta. Hän näytti ohjelmassa ensin käyttävänsä työpisteellään muutamaa pehmustetta tuolinsa päällä. Sen jälkeen hän pääsikin itse asiaan.

– Voin kertoa sen verran pienen yksityiskohdan, että aikanaan, kun oli Venäjällä kisat, niin siellä istuttiin sellaisessa erittäin kapeassa välikössä. Mä istuin sellaisen muovipenkin reunuksen päällä kaksi ja puoli viikkoa. Mun hanuri muistutti jäniksen suuta niiden kisojen jälkeen, Mertaranta tarinoi.