IIHF julkisti Power Rankings -listauksensa sunnuntaina meneillään olevista MM-kisoista.

Listalla toisena on Leijonat. Sen yhteydessä ylistettiin Suomen ykkösmaalivahdin viittaa turnauksessa kantanutta Jussi Olkinuoraa. IIHF kehui vuolaasti Olkinuoraa kirjoittamalla kuvaan, että hän on suurempi kuin Kiinan muuri.

Vertauskuva ei ole täysin tuulesta temmattu. 31-vuotias Olkinuora on voittanut turnauksessa kaikki pelaamansa neljä ottelua. Näistä peräti kolme on päättynyt Olkinuoran nollapeliin ja hän on päästänyt turnauksessa selkänsä taakse ainoastaan yhden maalin. Tilastot ovat myöskin mykistävää luokkaa: torjuntaprosentti on 98,7% ja päästettyjen maalien keskiarvo 0,25.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

The drama continues! With six consecutive wins, @SwissIceHockey parlays its perfect record into top spot in our fifth Power Rankings of the 2022 #IIHFWorlds. 💪

Read more ⤵️
iihf.com/en/events/2022…