Suomen Jääkiekkoliitto kertoi eilen tiedotteessa joukkueesta, jolla Leijonat lähtee puolustamaan MM-kotikisoihin hopeaa.

Vaikka joukkue on nyt sinetöity, voi se kokea vielä joitain muutoksia. Kuten GM Jere Lehtinen eilen tiedotteessa kertoi, seuraavat hän ja päävalmentaja Jukka Jalonen yhä esimerkiksi Ruotsin SHL:ää ja NHL:ää.

Ensiksi mainitun finaalit jatkuvat tänä iltana tilanteessa, jossa mestaruus on katkolla. Färjestad johtaa Luulajaa finaaleissa voitoin 3-2.

Finaaleita johtavassa joukkueessa pelaa pakki Jesse Virtanen ja Luulajassa puolustajat Julius Honka ja Sami Lepistö sekä hyökkääjät Olli Nikupeteri, Joonas Rask ja Juhani Tyrväinen.

Näistä kukaan ei ole pelannut maajoukkueessa tällä kaudella, Rask ja suurelle yleisölle kenties vieras nimi Nikupeteri eivät ole pelanneet aiemminkaan Leijonissa.

NHL:stä ensiksi MM-kisoihin voisi tyrkyllä olla Nashville Predatorsin hyökkääjä Mikael Granlund. Preds, jossa pelaavat myös maajoukkuekandidaateista hyökkääjä Eeli Tolvanen ja molari Juuse Saros, on pudotuspeleissä häviöllä Colorado Avalanchelle jo 0-3.

Sarosta ei kannata odottaa kisoihin, koska hän on ollut loukkaantuneena. Tolvasen kausi ei puolestaan ole ollut kummoinen, eikä häntä voi pitää sateentekijänä.

Leijonat aloittaa MM-taipaleen perjantaina Norjaa vastaan.