Lähde: Suomelle olympiafinaalissa taipunut venäläisluotsi otti ritolat maajoukkueen peräsimestä – ei suostunut valmentamaan

© Kuva: Getty Images

Venäläisessä jääkiekkoilussa on kuohunut läpi loppukevään ja alkukesän, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan sotatoimilla. Sen jälkeen esimerkiksi suomalaiset pelaajat jättivät KHL:n ja Venäjä sekä Valko-Venäjä suljettiin kansainvälisestä kiekosta.

Maat eivät pelaa esimerkiksi toukokuun Suomen MM-kisoissa, eikä näitä nähty sunnuntaina päättyneissä alle 18-vuotiaiden kilpailuissa.

Kuohuminen jatkui RBK:n mukaan myös viikonvaihteessa, jolloin maiden ohjelmaan oli merkitty keskinäiset harjoitusuottelut. Lähde väitti, että Aleksei Zhamnov on ottanut ritolat Venäjän päävalmentajan paikalta. Hänen tilalle hälytettiin Sergei Zubov.

Lähteen mukaan Zhamnov kieltäytyi itse valmentamasta Venäjää Tulassa ja Pietarissa Valko-Venäjää vastaan, mutta motiivit ovat piilossa. Zhamnovin pitäisi luotsata myös nuorten maajoukkuetta tovin kuluttua niin ikään Valko-Venäjä-peleissä. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti käy, vaan edessä ovat potkut.

Zhamnov luotsasi venäläisjoukkueen aiemmin talvella olympiahopealle Pekingissä, jossa Leijonat huuhtoi historiallisesti kultaa.