Lähde: Petteri Nummelin lähdössä Keski-Eurooppaan valmennushommiin

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalainen kiekkoikoni Petteri Nummelin on lähdössä valmentajan hommiin Keski-Eurooppaan. Sveitsiläissivusto HeShootsHeScoores uutisoi, että Sveitsin pääsarjaseura HC Ajoie on pestaamassa Nummelinin apuvalmentajakseen.

49-vuotias Nummelin on tehnyt valmentajan tehtäviä viimeiset neljä kautta, joista kolme edellistä kautta ovat sujuneet Norjassa. Hän on toiminut siellä Storhamarin apuvalmentajana. Sitä ennen hän toimi TPS:n alle 18-vuotiaiden apuvalmentajana yhden kauden ajan.

Sveitsi on Nummelinille erittäin tuttua seutua. Hän kiekkoili maan pääsarjassa pelaajaurallaan peräti 13 kautta edustaen HC Davosia ja HC Luganoa. Tilastot tuolta ajalta ovat komeaa luettavaa: 467 runkosarjaotteluun syntyivät tehot 150+346=496 ja 101 pudotuspeliotteluun pisteet 37+89=126.

Ajoien urheilujohtajana toimiva Julien Vauclair on myöskin Nummelinille tuttu mies. Hän teki pitkän uran pelaajana Sveitsissä. Nummelin ja Vauclair pelasivat Luganossa seitsemän kautta yhdessä.

Pelaajauraltaan Nummelin on todellinen Leijonien legenda. Hän pelasi peräti 15 kertaa MM-kisoissa ja kerran olympialaisissa. Palkintokaapista löytyy maailmanmestaruus, neljä hopeaa, kaksi pronssia sekä olympiahopea.