Nick Paul nousi Tampa Bay Lightningin suureksi yllätyssankariksi, kun tämän edustama joukkue voitti Toronto Maple Leafsin ykköskierroksella neljännen kerran (2-1) ja eteni jatkoon voitoin 4-3.

Hämmästyttävää kyllä, Paul iski joukkueensa kummatkin maalit korkaten kovimmassa mahdollisessa paikassa pudotuspelien maalitilin.

Maalaaminen ei ole 27-vuotiaalle kanadalaiselle mitään jokapäiväistä herkkua, sillä esimerkiksi runkosarjassa hän iski Tampan väreissä viisi häkkiä. Ottawa Senatorsin puolella maaleja syntyi alkukaudesta 11 kappaletta.

Vaahteranlehtipaitainen lauma on NHL-mysteeri. Joukkue on peräti kuuden kauden mittaisessa pudotuspelipaikkaputkessa, mutta joka ikinen kerta sen tie on tyssännyt playoffien avauskierrokselle – ja viidesti jatkopaikka on jäänyt yhden ainoan voiton päähän.

Tampa kohtaa toisella kierroksella Aleksander Barkovin kipparoiman Florida Panthersin.