Nimi muistiin! Mestis-tulokas valittiin sarjan parhaaksi: iski hirmutehot ja sivusi Kärpät-legendan saavutusta

© Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Joensuun Kiekko-Poikien tshekkitähti Nicolas Werbik on valittu Mestiksen kauden parhaaksi pelaajaksi.

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelannut 24-vuotias keskushyökkääjä nakutti runkosarjassa pelaamissaan 47 ottelussa huipputehot 25+33=58, mikä oikeutti samalla pistepörssin kakkostilaan pisteen enemmän tehtailleen Ketterän Henry Karjalaisen jälkeen.

Werbikistä tuli samalla vasta sarjatason kautta aikain toinen kauden parhaaksi pelaajaksi valittu ulkomaalainen. Aiemmin vastaavaan on pystynyt ainoastaan Kärppien legendaarinen divarijyrä Martin Bergeron, joka palkittiin sarjan parhaana kahteen otteeseen – kausilla 1998-99 ja 1999-2000.

Werbikille luulisikin löytyvän ensi kaudeksi ottajia myös Mestistä isommista liigoista. Miehen edustaman joensuulaisryhmän kausi päättyi Mestiksen puolivälierissä RoKin käsittelyssä.