Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue oli todella suurissa vaikeuksissa torstaina jääkiekon EHT-turnauksessa uuden tuttavuuden Itävallan kanssa.

Jääkiekon lilliputtimaihin lukeutuva Itävalta kiusasi Tre Kronoria Tshekin-turnauksessa oikein urakalla häviten pelin vain 0-1. Piskuinen joukkue voitti MM-kisoissa toukokuussa kohtaavien maiden matsin avauserän kudit peräti 20-9.

Tre Kronor iski pelin ainoan maalin vasta päätöserän kuudennella minuutilla ottaen lopulta voiton. Osumasta vastasi Linus Karlsson.

– On tietysti unelmani pelata, ja ennen kaikkea tehdä maaleja maajoukkueessa. Se on jotain, jonka muista loppuelämäni, Karlsson sanoi Aftonbladetille.

Toki pelin tuoksinassa elämä muistutti taas siitä, että jääkiekko on vain jääkiekkoa. Sinikeltaisten päävalmentaja Johan Garpenlöv on joutunut jättämään joukkueensa, koska tämän Kjell-isä on vakavasti sairas ja tehohoidossa.

– Isäni joutui sairaalaan. Se on niin vakavaa, että minusta tuntui, jotta minun pitää olla paikalla, Tukholmaan palannut luotsi sanoi ruotsalaislehden mukaan.

Lehden mukaan kyseessä on verenmyrkytys.

Jääkiekkoaiheuttaa toki isoja tunteita, mutta ei se elämää suurempi asia ole.

Ruotsi ja Itävalta sekä kiertueen muut maat, Suomi ja Tshekki jatkavat urakkaansa viikonloppuna. Leijonat kohtaa lauantaina Itävallan ja sunnuntaina Tre Kronorin.