Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason, Suomi-sarjan karsinnat saatiin päätökseen sunnuntaina. Mukana oli kahdessa alueellisessa lohkossa kolme joukkuetta, joiden voittajilla on oikeus osallistua ensi kaudeksi Suomi-sarjaan.

Sarjapaikkojaan puolustivat hollolalainen HC Giants sekä oululainen Laser HT. Kummankin kohtaloksi tuli jäädä lohkojen viimeiseksi, jonka myötä kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle on oikeutettu nousemaan kaksi uutta joukkuetta.

Lohko 1:n voiton vei lapualainen Virkiä tasapistein varkautelaisen Warkiksen kanssa. Etenkin naispesäpallosta tuttu Virkiä kuitenkin oli parempi tiukan vertailun jälkeen lunastaen paikan Suomi-sarjaan.

Lohko 2:ssa ykköseksi nousi kymmenellä pisteellä takavuosilta Mestiksestä tuttu lempääläläinen LeKi. Naantalin VG-62:n kohtalona oli jäädä kakkospaikalle.

Legendaarinen LeKi muistetaan Mestiksestä, jossa se pelasi viimeksi kaudella 2018-19. Silloin runkosarjassa irtosi kakkossija, mutta välierissä keuruulainen KeuPa HT oli parempi voitoin 4-2. Pronssiottelussa TUTO vei himmeimmät mitalit tuloksella 3-1.

Tuon kauden jälkeen LeKi jäi ilman Mestis-lisenssiä tien viedessä alempiin sarjoihin.