Jokerit ilmoitti vastikään pyrkivänsä Liigaan kaudelle 2023-24. Ensi kaudella Helsingin narripaidat eivät pelaa missään sarjassa, minkä seurauksena joukkueesta vapautuu todella kovan tason pelaajia.

Ensi kaudeksi oli kiinnitetty avainpelaajat Nicklas Jensen, Brian O’Neill, Alex Grant, Anders Lindbäck ja Philip Holm. Muista runkopelaajista suurin osa häipyi Euroopan huippusarjoihin jo aiemmin keväällä.

Jokereissa on myös paljon maajoukkue- ja NHL-tason lupauksia. Niclas Tenhovuori, Jaroslav Chmelar, Maxim Strbak, Maxim Jelisejev, Kasper Kulonummi, Kasper Halttunen, Santeri Sulku ja Emil Kuusla ovat takuulla mielenkiintoisia nimiä mille tahansa Liiga-seuralle, mutta moni heistä varmasti myös jää Jokereihin, jonka juniorijoukkueet ja farmijoukkue Kiekko-Vantaa jatkavat edelleen toimintaansa.

John Norman ja Jordan Schroeder eivät olleet sopineet Jokereiden kanssa ensi kaudesta. Liiga-joukkueiden toivo on, että osa runkopelaajista on tykästynyt Suomeen niin paljon, että haluavat jäädä. Mediatietojen mukaan KHL:stä ei toistaiseksi ole nähty suurta pelaajavirtaa Liigaan.