Liigan pudotuspelit käynnistyivät eilen ensimmäisen kierroksen otteluilla. KooKoo haki vierasvoiton Lahden Pelicansista ja Lukko kaatoi HPK:n kotonaan.

Tärkeiden otteluiden lopputulokset jäivät kuitenkin keskusteluissa sivuosaan. Merkittäviä, suuressa osassa yleisöstä ihmetystä herättäneitä tuomaripäätöksiä nähtiin yksi molempia otteluita kohden.

Aloitetaan tilanteiden läpikäynti Lahdesta. Pelicansin Jiri Smejkal ajettiin ulos kolmanessa erässä, kun hän törmäsi aloitusympyrässä linjatuomari Onni Hautamäkeen.

Juttu jatkuu videon jälkeen. Jos video ei näy, katso se tästä.

 

Liiga

@smliiga
#Liiga'n kurinpitodelegaatio on käsitellyt torstain #PelicansFi#KooKoo-ottelusta automaattisesti kurinpitokäsittelyyn asetetun Pelicansin Jiri Smejkalin tilanteen. Smejkalille ei määrätä pelikieltoa.

Lue lisää 👉 bit.ly/36JCjbg

Päätuomari Kristian Vikman päätti tuomariston neuvonpidon jälkeen passittaa Smejkalin suihkuun sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan, vaikka Kookoon puolustaja Alexander Bonsaksenin maila Smejkalin jaloissa estää tshekkiläisen mahdollisuuden väistää Hautamäkeä.

Niin Pelicansin puolustaja Teemu Eronen kuin päävalmentaja Tommi Niemelä kritisoivat voimakkain sanoin tuomariston toimintaa ottelussa. Samalla he toivat kuitenkin oikeudenmukaisesti esille, ettei Pelicans hävinnyt tuomaritoimintaan, vaan KooKoo oli ottelussa joukkueista parempi.

Raumalla Lukon voittomaaliksi jäänyt avausmaali herätti ihmetystä. Pitkän videotarkistuksen jälkeen Harri Kainulaisen ohjaus tulkittiin maaliksi, vaikka monen mielestä Kainulaisen maila osuu kiekkoon selvästi yläriman yläpuolella.

Juttu jatkuu videon jälkeen. Jos video ei näy, katso se tästä.

 

Voittomaalia tutkittiin pitkään. Miten sinun silmäsi näkevät tämän mielenkiintoisen tilanteen?🧐

Kaikki liiga-videot mtvuutiset.fi/liiga

#HPK #Liiga #Hämeenlinna

C More:n haastattelussa virnistelleen Kainulaisen kommentti oli paljon puhuva:

– Joo ei ollut korkea.

Smejkal selvisi ilman pelikieltoa, Pelicans ilman alivoimaa eikä HPK hävinnyt tuohon yksittäiseen maaliin. Nyt kuitenkin kyseenalaiset päätökset tulivat hetkellä, jolloin joukkueiden kausi on linjassa.

On siis täysin ymmärrettävää, että seurat ja kannattajat ovat nousseet takajaloilleen. Juuri siksi nyt olisi oltava avoin.

Ennen esimerkiksi otteluvalvoja oli usein ottelun päätyttyä saatavilla lehdistötilaisuutta varten. Jos tuomaristo teki kyseenalaisen ratkaisun pelissä, saatiin medialle ja yleisölle viestittyä suoraan, menikö päätös oikein ja mihin päätös perustui.

Tämäkin osa avoimesta kulttuurista on haudattu jo aikaa sitten.

Avoimuus saattaisi auttaa sulattamaan inhimilliset tuomarivirheet. Nyt kohut vain paisuvat, kun kukaan ei ota vastuuta.