VANTAA. Olympiakultaa voittanut Leijonien miesjoukkue palasi Suomeen maanantaina iltapäivästä. Lento oli myöhässä, mutta iso joukko mediaa ja faneja odotti mestareita Helsinki-Vantaan lentoasemalla sitkeästi.

Tietojen mukaan Ivalon, Milanon ja Barcelonan koneet yrittivät laskeutua juuri ennen Pekingin konetta, mutta kaikki joutuivat lähtemään toiseen yritykseen ylös.

Leijonapelaajista median eteen tuli vain osa lennon myöhästymisen ja samalla kovaa vauhtia lähestyneen kansanjuhlan myötä. Yksi jutulle ehtineistä sankareista oli Atte Ohtamaa.

– Huikea fiilis, ihan mielettömät pelit. Ei oikein löydy edes sanoja, Ohtamaa mietti.

Leijonat on ollut Jukka Jalosen uudella aikakaudella kivikova menestyjä. Suomi on juhlinut tuona aikana MM-kultaa ja -hopeaa sekä nyt siis yhtä jääkiekkomaailman arvostetuinta.

Suomen joukkueesta huokui tiettyjä arvoja läpi turnauksen.

– Rehellisyys, toimintatavat – kaikki tukevat näitä. Joukkueessa kaikki tuntevat olonsa tärkeäksi. Uskon, että siinä on peruslähtökohdat siihen, miksi Leijonissa on hyvä olla.

Ohtamaa tietää, mistä puhuu. Hän on voittanut urallaan Leijonissa olympia- ja MM-kullan sekä kolme MM-hopeaa. Pekingin jäillä hän iski kuudessa pelissä tehot 0+3 (+4).