Tanskan jääkiekkohistorian ensimmäinen olympiaturnaus päättyi keskiviikkona, kun se hävisi puolivälierävaiheessa Venäjän olympiakomitealle lukemin 3-1.

Kaikkiaan Tanska esiintyi olympialaisissa todella pirteästi. Se voitti viidestä ottelustaan kolme. Voitot tulivat tilille Tshekistä, Sveitsistä sekä Latviasta, molemmat tappionsa se puolestaan kärsi Venäjälle, joista toisen alkulohkovaiheessa.

Tanskan ainokaisen puolivälierässä viimeisteli kokenut NHL-konkari Frans Nielsen. Ottelun jälkeen hän olikin erittäin ylpeä joukkueensa esityksistä kokonaisuudessaan.

– Toivottavasti saimme juuri paljon lisää tanskalaisia jääkiekkofaneja ja avasimme heidän silmänsä tälle lajille. Pelasimme viisi peliä. Annoimme kaikkemme joka pelissä. Teimme kovasti töitä joka ilta 60 minuutin ajan. Kun palaamme kotiin, meidän ei tarvitse katua mitään, joukkueen varakapteenina turnauksessa toiminut Nielsen kommentoi IIHF:n verkkosivuilla.

Joukkueen maalia vartioi turnauksessa pääasiassa Sebastian Dahm, joka pelasi viidestä ottelusta neljä. Puolivälierässä hän pysäytti kiekon peräti 37 kertaa. Myös Dahm luotti joukkueeseensa aina viimeiseen saakka.

– Tiesimme, että jos olisimme pystyneet viemään tämän pelin jatkoajalle, mitä tahansa olisi voinut tapahtua. Venäläisille olisi ollut henkisesti todella kova paikka pudota turnauksesta. Olimme todella lähellä, mutta lopulta tappion hyväksyminen oli vaikeaa, Dahm avasi ajatuksiaan ottelun jälkeen.