Vaasan Sport kukisti kotihallissaan Tapparan keskiviikkoillan Liiga-ottelussa loppulukemin 5-2. Voittoa varjosti kuitenkin tärkeän pelaajan ikävä loukkaantuminen.

Kun ottelua oli jäljellä vähän päälle pari minuuttia, Sport hyökkäsi kohti Tapparan maalia. Sportin puolustaja Valtteri Viljanen ajoi maalille ja ajautui päin Tappara-vahti Kari Piiroista. Tämän seurauksena Tapparan puolustaja Santtu Kinnunen otti Viljasesta kiinni ja paiskasi tämän jään pintaan. Viljanen loukkasi tilanteessa itseään ja hänen ottelunsa päättyi siihen paikkaan.

Viljanen oli juuri selättänyt aiemman loukkaantumisensa. Hän pelasi kolmatta otteluaan lähes kolmen kuukauden huilin jälkeen. Eilisessä ottelussa hän ehti iskemään tehopisteet 1+1. Koko kauden 21 otteluun hän on kerännyt pisteet 2+5. Nähtäväksi jää, joutuuko puolustaja jälleen sivuun peleistä.

Tilanteesta ei tuomittu ottelussa rangaistusta. Pelin jälkeen Liiga tiedotti, että tilanne etenee kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Tapauksen jälkeen myöskin Sportin päävalmentaja Risto Dufvalla oli asiaa ottelun tuomaristolle. Hänen mielipiteensä tapahtuneesta tuskin jäi kenellekään epäselväksi. Hän demonstroi tapahtunutta ottamalla vaihtoaitiossa seisseestä Roope Talajasta samaan tyyliin kiinni jatkaessaan saarnausta ottelun päätuomari Stefan Fonseliukselle.

Viljasen ja Kinnusen välinen tilanne on katsottavissa ottelun maalikoosteesta (ajasta 3:52 eteenpäin). Videolla näkyy myös Dufvan reaktio, minkä lisäksi alla (ja täällä) on kuva tilanteesta.