Joonas Jalvannin kerrottiin lokakuussa jäävän sivuun terveydellisistä syistä. Nyt Pelicans-kapteeni avaa näitä syitä tarkemmin avoimessa kirjeessään.

— Tammikuussa 2021 sain tällin päähäni, jonka vuoksi olin sivussa peleistä yli kaksi kuukautta, Jalvanti kertaa tapahtumaketjun alkua. Loukkaantumisen seurauksena minulla oli jatkuvaa päänsärkyä. Oireet lopulta helpottivat sen verran, että pääsin takaisin pelaamaan. Palasin pelaamaan loppukaudeksi, mutta en päässyt takaisin omalle tasolleni.

Kesäharjoituksissakaan Jalvanti ei kyennyt saamaan itsestään kaikkea irti. Jälkikäteen hän on ymmärtänyt, että oireet olivat tuolloinkin läsnä. Kesäloman jälkeen elokuussa alkaneissa yhteisissä jääharjoituksissa päänsärky palasi toden teolla muuttuen yhä säännöllisemmäksi. Tästä huolimatta 33-vuotias puolustaja pelasi alkukauden normaalisti.

— Syyskuussa havahduin siihen, että mielialani oli laskenut. Jääkiekko ei antanut enää sitä iloa, minkä olin ennen siitä saanut. Lokakuussa tuli seinä vastaan enkä enää yksinkertaisesti pystynyt harjoittelemaan. Hakeuduin psykiatrin vastaanotolle ja siitä lähtien olen ollut sairaslomalla masennuksen takia.

Jalvanti on kaikesta huolimatta toiveikas tulevaisuuden suhteen. Kolmen viikon aikana selviää, kykeneekö hän pelaamaan vielä tällä kaudella. Henkinen hyvinvointi on Bluesin ja Jokereidenkin paidassa Liiga-kiekkoa pelanneen pakin mukaan mennyt eteenpäin, eikä intohimo lajiin ole lähtenyt.