Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Raskin loistava NHL-ura päättyy välittömästi. Bruins vahvisti huhut 34-vuotiaan suomalaistähden uran päättymisestä torstain vastaisena yönä.

Tammikuussa paluuta tositoimiin lonkkaleikkauksensa jälkeen yrittäneen Raskin paluuyritys jäi lopulta neljän ottelun mittaiseksi.

– Tänään on se päivä, jonka en ikinä olisi toivonut koittavan. Viimeisen muutaman viikon aikana olen ymmärtänyt, että kehoni ei reagoi siten kun sen pitäisi, jotta voisin pelata itseltäni vaatimalla tasolla, ja jonka pelikaverini ja Bruins-fanit ansaitsevat. Tämän vuoksi ilmoitan raskain sydämin, että eläköidyn jääkiekkouraltani, Rask perustelee Bruinsin tiedotteessa.

Rask kiitteli lausunnossaan myös Suomen maajoukkuetta ja mahdollisuutta edustaa maataan arvokisoissa.

– Olen kiitollinen siitä, että sain edustaa Suomea ja olla voittamassa olympiapronssia vuonna 2014.

Yksi tilasto kertoo kaiken oleellisen suomalaisvahdin tasosta. Raskin torjuntaprosentti vähintään 300 NHL-ottelua pelanneista maalivahdeista (92,1) on NHL:n historian kolmanneksi paras. Edelle yltävät niukasti vain Dominik Hasek ja Ken Dryden (92,2).

Kertaalleen NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Rask edusti Bruinsia kaudesta 2007-08 alkaen. Mies voitti seurassa yhden Stanley Cupin (2011), minkä lisäksi maalivahti johdatti ykkösvahdin roolissa Bruinsin kahdesti (2013 ja 2019) Stanley Cupin finaaleihin.

Boston Bruins

@NHLBruins
A statement from Tuukka Rask.

#NHLBruins