KHL:n runkosarja on näillä näkymillä laittamassa pakettiin. Pelejä ei enää olisi Pekingin olympialaisten jälkeen, vaan edessä olisi suoraan pudotuspelikevään starttaus.

Ratkaisu tarkoittaisi sitä, että monen kiekkoilijan kausi päättyisi ennenaikaisesti. Liigaan voisi olla saatavilla todella kovia vahvistuksia. Yksi niistä olisi sentteri Daniel Audette, joka pelaa Vitjazissa. Siirrossa on kuitenkin yksi iso mutka matkassa.

– KHL:ssä on olemassa sääntö, joka koskee tiettyä ikärajaa nuorempia pelaajia. Jos annat sitä nuoremman pelaajan pois, menetät hänen pelaajaoikeutensa ja pelaajasta tulee vapaa agentti, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo Länsi-Suomen haastattelussa.

Yli 29-vuotiaat ovat vapaita siirtymään muualle. Niin myös 28-vuotiaat, jos heillä on tilillään tietty määrä KHL-pelejä. Audette on 25-vuotias.

– Olen kysynyt Daniel Audettea, mutta hänestä sanottiin suoraan, että Vitjaz menettää hänen pelaajaoikeutensa, jos hän siirtyisi meille, Sahlstedt kertoo.

Sääntöä saatetaan muuttaa poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Venäläisseuroillekin olisi edullista, että nuoret pelaajat pääsisivät pelaamaan vielä tällä kaudella, eikä edessä olisi lähes puolen vuoden tauko seuraavaan KHL-kauteen.

Audette on Raumalla tuttu mies. Hän pelasi seurassa viime kaudella ja iski 60 runkosarjaottelussa tehot 13+37=50. Tällä kaudella hän on ollut KHL:ssä hurjassa iskussa ja paukuttanut 45 ottelussa tehot 17+22=39.