Suomen jääkiekkomaajoukkueen sunnuntaina kello 6.10 käynnistynyt olympifinaali Venäjän olympiaurheilijoita vastaan keräsi tv-vastaanottimien ääreen ennätysmäiset ihmismassat.

Olympiafinaalia seurasi kaikkiaan 2 082 000 suomalaista. Ottelun keskikatsojamäärä oli 1 239 000. Ratkaisuhetkillä vastaanottimien äärellä oli 1 750 000 suomalaista. Lukema on samalla TV5:n uusi katsojaennätys.

– Kiitos Leijonille hienoista olympiahetkistä ja kotikatsomoihin mukana elämisestä. Meille oli ilo ja kunnia päästä välittämään historialliset hetket Suomen kansalle. Olen myös kiitollinen oman tiimimme jokaisen jäsenen panoksesta. Niin kameroiden edessä kuin takanakin vallitsi upea joukkuehenki, joka uskoaksemme välittyi myös lähetyksistä. On palkitsevaa nähdä, että seurassamme viihdyttiin, Discovery Finlandin urheilujohtaja Antti Haajanen iloitsee.

Myös Naisleijonien pronssiottelu Sveitsiä vastaan kiinnosti suomalaisia, sillä parhaillaan ottelua seurasi peräti 837 000 suomalaista keskikatsojamäärän oltua 454 000.