Suomen kultainen miesten jääkiekkomaajoukkue aiheutti sunnuntaina Venäjän olympiakomitealle karvaan pettymyksen, ja omalla tavallaan harmissaan tuloksesta oli myös ruotsalainen vedonlyöntiyhtiö Betsson.

Suomen olympiavoiton puolesta oli nimittäin lyöty tuhdisti vetoja niin ennen kisoja kuin kisojen aikanakin. Finaalin pelivaihdostakin valtaosa iskettiin Leijonien puolesta.

– Venäjä oli ennen kisoja kertoimissamme ykkössuosikki, mutta venäläisiin eivät vedonlyöjät uskoneet missään vaiheessa. Siten Suomen voitto aiheutti meille todella tuntuvat tappiot, tuskailee Betsson Groupin Ruotsin maajohtaja Mattias Wennerkvist sivuston tiedotteessa.

Yhtä kehnosti Betsson ennakoi Suomen koko olympiajoukkueen mitalimahdollisuuksia. Veikkaajat saivat arvuutella, saavuttaako Suomi yli vai alle viisi mitalia tai enemmän kuin yhden kultamitalin. Lopulta saalis oli kahdeksan, sisältäen kaksi kultaa, ja kun valtaosa vedoista lyötiin yli viiden mitalin ja yli yhden kullan puolesta puolesta, tappiota tehtiin Ruotsissa siitäkin.

Toki Betssonin “puolustukseksi” voi todeta, että Suomen kahdeksan mitalin suuruinen saalis oli toiseksi paras tämän vuosituhannen talvikisoissa (Torinossa 2006 määrä oli yhdeksän).

– Mielenkiintoista olympialaisten vedonlyönnissä oli havaita, että peräti 80 prosenttia kaikista vedoista lyötiin jääkiekkoon, Wennerkvist paljastaa.

Lähde: Betsson Groupin tiedote