Joutuiko Ruotsi todella epäreiluun asemaan floppiin päättyneen olympialaisten pronssipelin alla? ”Se ei tietenkään ole reilua – en syytä näitä juttuja”

© Kuva: Getty Images

Ruotsi saattoi olla Slovakiaa vastaan pelatun Pekingin olympiaturnauksen pronssiottelun alla epäreilussa tilanteessa verrattuna himmeimmät mitalit ottaneen maahan.

Slovakia pelasi oman välieränsä perjantaiaamuna Suomen aikaa jo kello 6.10 alkaen ja Tre Kronor jopa yhdeksän tuntia myöhemmin. Seuraavana päivänä joukkueen mittelivät pronsseista niin, että Slovakialla oli yhdeksän tuntia enemmän aikaa käsitellä semifinaalipettymys.

Mitä mieltä ruotsalaisjoukkueen päävalmentaja Johan Garpenlöv ajatteli yhdeksän tunnin valmistautumiserosta?

– Se ei tietenkään ole reilua, siinä se. Mutta televisio(aikataulu) ja muut sanelevat sen. Yhdeksän tunnin ero on etu, se on selvä. Mutta edelleen, olisimme voineet silti voittaa, luotsi mietti Expressenin mukaan.

– Urheilua ajatellessa on aina olemassa asioita, joiden haluaisi olevan reiluja. Mutta edelleen, en syytä näitä juttuja.

Kaiken kruunuksi Slovakia hävisi oman semifinaalinsa Suomelle varsinaisella peliajalla, Ruotsi Venäjän Olympiaurheilijoille vasta voittomaalikisassa.

– Pronssiottelussa meillä ei ollut pää ja jalat täysillä mukana. Ylivoimapelimme ei ollut sillä tasolla, jolla se oli ensimmäisissä matseissa.

– Meillä oli pelipäivän aamuna palaveri siitä, mitä meidän pitäisi tehdä.

Jo ennen mitalipelejä Ruotsin pudotuspelikaavio vaikeutui huomattavasti Suomi-sulamisella. Leijonat nousi kolmen maalin takaa 4-3-jatkoaikavoittoon.

– Haluamme voittaa, se on selvää. Päätyyn asti menevät parhaat löytävät tavan voittaa, venäläiset tekivät sen välierässä.