Maanantaina etänä järjestetyn Naisleijonien mediatilaisuuden yksi kuumimmista puheenaiheista oli Pekingin olympiakisoista ulos jäänyt Noora Räty. Joukkueen luotsi Pasi Mustonen kertoi viime viikolla joukkueen julkistuksen ohessa, että pelaaja on kotiin jäävä varaykkösvahti.

Suomen joukkueen luotsi oli pelaajan kanssa yhteyksissä viimeksi viime viikolla maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja torstaina.

– Sen jälkeen ei olla oltu yhteyksissä. En siis ole saanut Nooralta vastausta. Pyysin sitä kolmena päivänä peräkkäin, mutta hän ei ole vastannut kyllää tai eitä, Mustonen kertoi.

– Mun on pakko keskittyä mukana oleviin pelaajiin. Nyt mennään niillä. Jos joku tilanne syntyy, reagoin totta kai tarpeen mukaan.

Anni Keisala on nousemassa Suomen ykköskassariksi – toki sekin pitää muistaa, että nykyarjessa asiat voivat muuttua todella nopein kääntein. Toisaalta vallitsevan tilanteen takia matkustaminen Kiinaan ei ole ihan yksinkertaista.

– Viimeinen kone Kiinaan lähtee kaiketi yhdeksäs helmikuuta. Sitä ennen pitää ehtiä testaukseen. Meillä ei ole tälle muuta takarajaa, Mustonen valotti.

Naisleijonat on jo tuohon mennessä pelannut alkulohko A:n pakettiin. Suomen alkusarjaottelut pelataan aikavälillä 3.-8. helmikuuta.