KHL:ssä jysähti tiistaina melkoinen uutispommi.

Ruplaliiga kertoo englanninkielisillä kotisivuillaan Pietarin SKA:n pestanneen seuran omistajiin lukeutuvan Roman Rotenbergin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Venäjän ja Suomen passit omistava liikemies toimi aiemmin SKA:n ja Venäjän jääkiekkoliiton varapresidenttinä. Lisäksi 11-vuotiaaksi asti Suomessa asunut mies on tuttu näky Venäjän maajoukkueen GM:n paikalta.

40-vuotias Rotenberg tunnettiin aiemmin Suomessa myös Jokereiden osaomistajana. Rotenberg on tuttu nimi myös Hartwall Arenan omistajayhtiön hallituksen puheenjohtajan paikalta. Sujuvasti suomea puhuva liikemies toimii muiden bisnestensä lomassa Gazprombankin varapääjohtajana ja hallituksen jäsenenä.

Rotenberg toimi hetken SKA:n päävalmentaja myös lokakuussa 2020, jolloin tämä tuurasi sairastunutta Valeri Braginia. Bragin jatkaa seurassa vanhemman valmentajan tittelillä.