Naisleijonat puolustaa Pekingissä olympiapronssia, jonka se otti Venäjän olympiaurheilijoilta Pyeongchangin pronssiottelussa. Joukkue lähtee kuin lähteekin turnaukseen ilman maamme ykkösvahti Noora Rätyä. Päävalmentaja Pasi Mustonen kertoi joukkueen julkistuksen jälkeen, että Räty suoriutui Tshekki-pelistä erinomaisesti.

– Räty vakuutti, että hän pystyy pelaamaan ykkösvahdin roolissa. Haluamme hänet back-upiksi siihen rooliin.

MM-kisoissa Anni Keisala vakuutti ykkösvahdin tontilla, mutta Rädystä olisi silti iloa.

– Keisala osoitti olevansa maailman paras ja hän ansaitsee paikkansa.

– Mietimme, että onko meillä toista ykkösmaalivahdiksi kykeneväistä pelaajaa. Totesimme, että toinen näistä on Räty. Hän on ykkösmaalivahtikunnossa, mutta tämä on naiskiekon evoluution lopputulos. Jos Anni ei pysty pelaamaan, Räty täyttää ruudun.

Ristiriidat ja vallitsevat puheet Rädyn ja Mustosen välillä on kuulemma solmittu jo marraskuusa.

– Keisala oli kertakaikkiaan loistava MM-kisoissa. Se oli merkittävin yksittäinen valintatekijä.