Pohjoisamerikkalainen TSN kertoi keskiviikkona, että Kanadassa pelattavat nuorten MM-kisat jäävät kesken lukuisten koronavirustartuntojen takia. Uutinen ei ikävä kyllä vetänyt vesiperää, ja Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF vahvisti päätöksen nettisivuillaan.

USA, Tshekki ja Venäjän joutuivat luovuttamaan tiistaille ja keskiviikkolle kaavaillut pelinsä. Kolmas peruminen oli liikaa, ja turnaus tuli pakettiin Suomen aikaa keskiviikkoillasta.

Päätökseen vaikutti asianomaisten terveyden ja turvallisuuden varmistamisen lisäksi se, että turnauksen kilpailullisuus koki merkittäviä kolhuja.

– Omicron-variantin jatkuva leviäminen pakotti meidät säätämään protokolliamme uusiksi liki heti tänne saapuessamme. Tämä tarkoitti päivittäistä testausta ja joukkuekaranteenin positiivisten testituloksen jälkeen, liiton presidentti Luc Tardif kertoi käänteistä.

Turnausjärjestelyt saivat rapaa niskaan valtavasti. Tardifin mukaan niiden eteen tehtiin hommia.

– Olimme velkaa osallistuville joukkueille sen, että saisimme luotua tämän tapahtuman turvaamiseksi parhaat mahdolliset olosuhteet.

Jos saivat järjestelyt rapaa niskaan, niin sitä samaa saivat epäonnistuneen organisoinnin lisäksi myös IIHF.

Nuorten Leijonien turnaus alkoi lupaavasti. Ensiksi kaatui Saksa ja sitten Itävalta, perään vielä Tshekki koronavirusluovutuksella.