NHL-seura valotti kaikessa hiljaisuudessa sivuun jääneen suomalaispelaajan tilaa

© Kuva: Getty Images

Henrik Borgström jäi taannoin kaikessa hiljaisuudessa sivuun Chicago Blackhawksin vahvuudesta. Hyökkääjä on pelannut edellisen kerran perjantain vastaisena yönä, ja sen jälkeen väliin on jäänyt pari ottelua.

Pelaaja on IR-listalla, mutta sairastelut eivät liity koronavirukseen. Loukkaantuneiden reserviin siirtäminen tarkoittaa sitä, että pelaaja on sivussa vähintään viikon. Täksi kaudeksi Chicagoon siirtynyt pelaaja asetettiin IR-listalle 10. joulukuuta.

– Se ei ole mitään vakavaa, eikä sairastuminen liity koronavirukseen. Hänelle tehdään vielä testejä ja sen sellaista, Chicagon valmennuksesta tällä hetkellä vastaava Derek King valotti NHL:n nettisivujen mukaan.

– IR-säännöillä ei ole niinkään väliä. Järkevämpää oli nyt vain se, ettei hänen paluutaan kokoonpanoon kiirehditä. Emme halua, että kukaan muu pelaaja sairastuu, joten Henrikin on nyt parempi olla sivussa hetken aikaa.

Luotsi painotti sitä, ettei Chicagossa haluta kokea muiden joukkueiden kohtaloa. Suomalaisen kohdalla pelataan mitä ilmeisemmin varman päälle.

– Pidämme etäisyyksiä ja pesemme käsiä ahkerasti. Haluamme, että pelaajamme ovat turvassa ja terveinä.

Suomalaishyökkääjä on iskenyt tällä kaudella 17 ottelussa tehopisteet 2+1=3.