Suomen jääkiekkomaajoukkue antoi loppuviikosta maamme kiekkoystäville mainion joululahjan voittamalla Venäjän EHT-kiertueen peleissä peräkkäin Tshekin, Kanadan ja isäntäjoukkueen.

Kotijoukkue väännettiin taulukon kärkeen väkisin. Venäjä pelasi turnauksessa eniten matseja, jonka ansiosta se keräsi eniten pinnoja. Suomen saldo oli kolme pinnaa ja yhden voiton verran vähemmän. Leijonien näyttö oli absoluuttisesti paras.

Siitä iso kiitos menee Liigan suuntaan, ja etenkin Tappara-taustaisille pelaajille. Tämä teksti on ihan rehellinen ylistysvirsi tamperelaisseuran suuntaan yksinkertaisten esimerkkien kautta.

Torstain Tshekki-peli: Liigan pistepörssikärki Anton Levtchi nakuttaa uransa avausmaalin maajoukkueessa. Tapparasta maailmalle kauden 2010-11 jälkeen murtautunut Harri Säteri ei antaudu yhdenkään kudin edessä voittomaalikisassa. Suomi voittaa 3-2.

Lauantain Kanada-peli: Kirvesrinnoista KHL:ään murtautunut Jere Karjalainen ohjaa kaksi ensimmäistä maalia vaahteranlehtipaitojen reppuun. Tapparasta KHL:ään siirtynyt Valtteri Kemiläinen syöttää kummatkin. Levtchi saa syöttöpisteen avausmaaliin, (Ässien ja) Tapparan kautta maailmanmestariksi ja kansainvälisille kentille edennyt Niko Ojamäki toiseen.

Tapparan maalilla Liigassa upeasti torjunut ja syöttöpisteitä saalistanut Christian Heljanko ottaa maajoukkuedebyytissä 21 koppia. Suomi voittaa 4-1.

Sunnuntain Venäjä-peli: Tapparassa 23 pistettä iskenyt Waltteri Merelä avaa Leijonien maalihanat uransa kolmannessa maajoukkueottelussaan. Kemiläinen syöttää voittomaalin, jota ei edes syntynyt. Yhtä kaikki, Suomi voittaa 3-2.

Esimerkkipelaajat ovat edustaneet Tapparaa kolmella eri vuosikymmenellä. Sekä joukkueen että pelaajakehityksen taso on säilynyt, ja kirvesrinnoissa tehdään oivaa työtä pitkässäkin juoksussa.

Tapparaa kuuluu kiittää – muilta pois ottamatta mitään – Leijonien kolmesta voitosta ja siitä, että ”harmi, kun Liigan taso ei riitä Euroopan mittapuulla” -höpinät huonosta tasosta voidaan taas haudata. Sitä tarvittavaa tasoa saadaan parhaimmillaan ihan yhdestäkin joukkueesta, kun pohjia yksilöiden loistamiselle on luotu ja luodaan vastakin Euroopan mittapuulla kovatasoisessa Liigassa.