HELSINKI. Lauantaina Lukko-pelissä loukkaantunut ja viikon verran huilaava Joakim Kemell on ollut läpi liigakauden sellaisessa vireessä, että 17-vuotias pelaaja keikkuu edelleen sarjan piste- ja maalipörssin kärjessä. JYP-teinin saldo on 16 pelatun matsin jälkeen 12+6.

Pelaaja valittiin alle 20-vuotiaiden ykkösjoukkueeseen, joka pelaa ensi viikolla Ruotsissa neljän maan turnauksessa. Jere Lehtinen kehuu suomikiekon nuorta timanttia ylväin sanoin.

– Onhan hän huikea pelaaja kaikin puolin. Menee kuukausittain eteenpäin, Leijonien GM ylistää Suomen turnausjoukkueiden julkistustilaisuudessa Helsingissä.

– Kaikki tietävät, että onhan hän hyvä tekemään maaleja – on nälkä tehdä maaleja. Hän hakeutuu sellaisille paikoille, että pystyy tekemään maaleja.

Kemell on varsin hiomaton timantti liigakartalla, ja debyytin hän teki vasta viime kaudella yhdessä ottelussa. Uran 17 liigamatsissa reppu on soinut 13 kertaa.

– Hänellä on hyvä ote peliin. Taklaa, on raastaja ja riistäjä, blokkaa kiekkoja. On hyvä pelaaja.

Nuoresta iästä huolimatta ei olisi ihme, jos nollanelonen nousisi muutaman vuoden vanhempien mukaan U20-nuorten MM-kisoihin leiriryhmästäkin. Voiko Kemelliä liittää jopa miesten MM-kisapuheisiin?

– Nähdään sitten keväällä, missä meidän osalla mennään.

– Hänen päätavoitteensa on U20-turnaus. Rauhoitetaan hänet nyt sitä varten.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan Edmontonissa ja Red Deerissä vuodenvaihteessa. Miesten MM-turnaus on ohjelmassa alkukesästä Tampereella ja Helsingissä.

LUE MYÖS:
Liigajoukkueessa sensaatiomaisesti kultakypärän päähänsä saanut tykki Leijoniin – Jere Lehtinen kommentoi: ”Olihan hän innoissaan kuullessaan valinnasta”