Mitä ihmettä? Ruotsin kakkostasolla vietettiin maajoukkuetaukoa viikko liian aikaisin: ”Yksikään seura ei huomannut”

© Kuva: Getty Images

Euroopan merkittävimmät jääkiekkosarjat pitävät tämän viikon ajan taukoa maaottelutapahtumien vuoksi. Karjala-turnauksen lisäksi pelataan paljon muitakin turnauksia niin aikuisten kuin junioreidenkin tasolla.

Taukoiluun liittyen nähtiin eräs erikoisuus Ruotsissa. Maan toiseksi korkein sarjataso HockeyAllsvenskan piti niin kutsutun maajoukkuetaukonsa jo viime viikolla. Nyt siellä jatketaan jo pelejä tiistaista lähtien, kun maajoukkuetoiminnat vasta oikeasti alkaisivat.

Vaikuttaa siltä, että kyseessä oli vahinko. Kukaan ei tajunnut tarpeeksi ajoissa, että tauko on väärällä viikolla.

– Koronaviruksen ja kaiken tämän vuoksi se meni erittäin nopeasti. Saimme liigalta ehdotuksen ja meidän piti todella tarkistaa se yhdessä päivässä, tai siis 24 tunnissa, Allsvenskanissa pelaavan MoDo Hockeyn urheilujohtaja Henrik Gradin kommentoi Hockeynews.se:n artikkelissa.

Mora IK:n urheilujohtaja Peter Hermodsson oli samoilla linjoilla Gradinin kanssa. Hän myöskin oletti, että Allsvenskanin johto tarkistaa ottelukalenterin vielä ennen kauden alkua.

– Ajattelimme, että se (otteluohjelma) käydään vielä läpi. Ihmiset ajattelivat väärin, eikä yksikään seura huomannut virhettä ennen kuin oli liian myöhäistä, Hermodsson sanoi.

Monet seurat joutuvat nyt tulemaan toimeen vähintään viikon ilman niitä pelaajia, jotka lähtevät maajoukkuetehtäviin. Muun muassa HV71:n riveistä kolme pelaajaa edustaa Ruotsin nuorten maajoukkuetta, Södertälje SK:n nipusta yksi on mukana samassa joukkueessa ja yksi Norjan maajoukkueen mukana. Lisäksi useamman seuran riveistä on ainakin yksi pelaaja pois, muun muassa IF Björklövenin puolustaja Viljami Juusola on mukana Nuorten Leijonien haastajaryhmässä.