Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustosen ja keulakuva ja maalivahti Noora Rädyn välit ovat olleet viime aikoina koetuksella. Räty kieltäytyi MM-kutsusta, jonka jälkeen Mustonen vihjaili maalivahdin mahdollisesti rikkoneen lakia. Apurahoja vastaanottaneena hänen olisi pitänyt olla maajoukkueen käytettävissä. Myöhemmin väite on todettu virheelliseksi.

Nyt Naisleijonien kaksi entistä pelaajaa on astunut esiin puolustamaan Rätyä. Olympialaisissakin pelanneet Mira Jalosuo ja Nina Tikkinen kommentoivat erikoista kohua MTV Urheilulle.

– En ole oikeastaan ikinä kommentoinut yhtään mitään tällaista. Olen ollut hiljaa ja pysynyt mediasta poissa. Nyt päävalmentaja antoi kuitenkin sellaisia kommentteja, jotka ovat kunnianloukkauksen rajamailla. Pakko olla entisenä pelaajana pelaajien puolella tässä asiassa, Jalosuo kommentoi.

Tikkinen oli niin ikään pöyristynyt päävalmentajan ulostulosta.

– Olin todella yllättynyt Mustosen kommentista, enkä ymmärrä vieläkään, mikä on valmentajan ajanut tuohon pisteeseen, että mennään syyttämään omaa pelaajaa lain rikkomisesta. Kun on sivusta ja median välityksellä seurannut koko jupakkaa, niin herää kyllä kysymys, onko tämä nyt sitä surullisen kuuluisaa koirankoppiin ajamista. Miksi yksi pelaaja yritetään mustamaalata tai savustaa ulos? Minusta tällainen toiminta ei ole hyväksyttävää ja osoittaa kunnioituksen puutetta pelaajia sekä Jääkiekkoliittoa kohtaan, Tikkinen linjaa.

– Jos päätösvalta olisi minulla, antaisin kenkää. Noorankin on varmaan aika hankala mennä pelaamaan valmentajalle, joka ei pidä pelaajan puolia. Sama on kaikilla muillakin pelaajilla koko joukkueessa.

Mustosen alaisuudessa Naisleijonat on voittanut MM-hopeaa, kolme MM-pronssia ja yhden olympiapronssin. Räty on puolestaan torjunut Naisleijonat MM-hopeaan, neljään MM-pronssiin ja kahteen olympiapronssiin.