Monikansallisessa ICEHL-sarjassa pelaava itävaltalainen Black Wings Linz kertoi äskettäin tiedotteessaan, että se pestasi uudeksi päävalmentajakseen Raimo Summasen.

Sarjassa vähiten pisteitä keränneessä joukkueessa alkoi tuulemaan urakalla, sillä myös pelaajistossa tapahtui muutoksia. Liigassa aikoinaan Ässiä ja Tapparaa edustanut ja SM-hopeaa vuonna 2013 voittanut Dragan Umicevic sai lähteä porukasta.

Se oli Kroner Zeitungin mukaan nimenomaan Summasen tahto. Halu kuulostaa äkkiseltään yllättävältä, sillä laitahyökkääjä oli joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja saldolla 3+14=17. Viime kaudella Umicevic voitti sarjan pistepörssin tehoin hämmästyttävin tehoin 14+50. Nuo 64 pinnaa syntyivät vain 47 pelissä.

Umicevicin tilalle tuli hyökkääjä Colin Smith, ja seura tiedotti tästäkin pelaajasiirrosta kotisivuillaan. Pelaaja edusti alkukaudesta ruotsalaista Södertäljeä HockeyAllsvenskanissa iskien 15 peliin tehot 5+5=10.

ICEHL:n kausi jatkuu perjantaina. Linz kohtaa slovenialaisen HK Olimpijan.