Vuoden yllättävin NHL-sopimus – varaamattoman Jamaikan maajoukkuevahdin unelmista totta

© Kuva: Getty Images

Anson Thornton on nimi, josta ei ahkerinkaan suomalainen jääkiekon seuraaja ole välttämättä kuullut. Hänelle kuitenkin sorvattiin juuri tulokassopimus Arizona Coyotesin kanssa.

Thornton oli varattavissa NHL:ään kesällä, mutta mikään joukkue ei häntä valinnut. 191-senttinen maalivahti sai kuitenkin kutsun Coyotesin harjoitusleirille, joka lopulta poiki hänelle tulokassopimuksen arizonalaisjoukkueen kanssa.

Erikoisen tapauksen Thorntonista tekee se, että hän on Jamaikan maajoukkuevahti. Ensimmäistä kertaa vuonna 2019 pelatussa Latinalaisen Amerikan maajoukkueturnaus Latam Cupissa saarivaltiota edustanut kassari pelasi kaksi peliä, Meksikoa ja Argentiinaa vastaan. Turnauksen päätteeksi hän sai kunnian nostaa Latam Cupin mestaruuspokaalia.

Thorntonin nimi on huudettu NHL-draftin sijaan OHL:n U18 Priority Selectionissä, jossa varataan pelaajia sarjoista, jotka ovat OHL:n kasvatussarjoina toissijaisia. Viime vuonna kolmantena kyseisessä varaustilaisuudessa valittu kassari ei ole perutun viime kauden takia pelaamaan peliäkään OHL:sssä. Yksikään mainitussa draftissa varattu pelaaja ei ole yltänyt NHL:ään, joskin kuluneen vuoden varaustilaisuus oli järjestyksessään viides.