Anton Lundellin ura NHL:ssä alkoi upealla tavalla, vaikka Florida Panthersin kolmosketjun keskellä hyökännyt sentteri jäikin Pittsburgh Penguinsia vastaan pisteittä 5-4-jatkoaikavoitossa.

Silmiinpistävin fakta oli se, että keskushyökkääjälupaus sai vastuuta alivoimalla peräti 5.26. Lukema oli yksi isoimmista koko joukkueessa, ja toiseksi isoin hyökkääjistä. Enemmän pelasi vain kuinkas muutenkaan kuin Aleksander Barkov (6.16).

– Hän oli alivoiman tappamisessa mahtava Barkovin kanssa, hän tuhosi alivoimaa loistavalla mailapelillä. Lundell myös teki peliä… Voidaan todeta, että hänestä tulee erityinen pelaaja, joukkuekaveri Carter Verhaeghe oli sanonut toimittaja Jameson Oliven twiitin mukaan.

Lundell sai vastuuta alivoiman lisäksi muutenkin, ja kokonaispeliaika nousi reiluun 15 minuuttiin. Ylivoimalla aikaa irtosi tosin vain 16 sekuntia.

Ottelun muista suomalaisista Barkov syötteli kaksi maalia, joista toinen syntyi jatkoajalla. Pittsburghin Kasperi Kapanen saalisti yhden syöttöpinnan.

LUE PERJANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Tähdistöön nousseelta Teuvo Teräväiseltä upea alku NHL-kaudelle – Rod Brind’Amour mielissään: ”Mitä tahansa tarvitsemmikin, hän voi vastata huutoon”

Tehokas alku NHL-kaudelle! Patrik Laine säkenöi ykkösketjussa – muisto-ottelusta murskavoitto: ”Vaimonikin sanoi, että älä munaa tätä”

NHL:ssä nähtiin suorastaan sekopäinen matsi – neljä maalia niitannut hyökkääjä iski historiakirjoihin, Tampa Bay teki silti uskomattoman kirin

Hirmuminuutit kellottaneelta Miro Heiskaselta mieletön alku NHL:ssä – kaksi pinnaa, jatkoaikamaali ja ykköstähti!