The Athletic: Joakim Kemell varataan huippunumerolla NHL:ään – toinen Liiga-hyökkääjä oli kuitenkin korkeammalla, eikä se ole Brad Lambert

© Kuva: Leijonat.fi

The Athletic -sivusto on julkaissut kattavan arvionsa vuoden 2022 NHL:n varaustilaisuudesta.

Ensi kesän varaustilaisuus on suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen, sillä Liigan nuoret suomalaishyökkääjät Brad Lambert ja Joakim Kemell ovat olleet useissa arvioissa jopa aivan kärjen tuntumassa.

The Athletic -sivusto ei tee omassa arviossaan poikkeusta, sillä kummatkin suomalaiset olivat sijoitettu kymmenen parhaan joukkoon.

Liigassa hurjaa jälkeä tällä kaudella tekevä JYP-hyökkääjä Kemell on asetettu arviossa sijalle kuusi.

– Hlinka Gretzky Cup turnauksessa hyvin kautensa aloittanut Kemell on saanut tulikuuman startin Liigassa. Hän on alaikäisenä yksi Liigan maali -ja pistepörssin kärkinimiä. Hänellä on hyvin korkea taitotaso. Hän pystyy luomaan tilanteita miehiä vastaan käyttäen peliälyään, luovuuttaan ja nopeuttaan. Hänen laukauksensa on ase lähietäisyydeltä. Hän pienikokoinen laitahyökkääjä, jonka varaaminen ei ole ideaalia näin korkealla varausnumerolla. Häntä on kuitenkin vaikeaa kritisoida, kun katsoo, mitä hän on saanut aikaan kauden alussa, The Athletic -sivuston asiantuntija Corey Pronman kertoo.

JYPin riveissä hieman vaikeasti kautensa aloittanut Lambert taas löytyy sijalta kymmenen.

– Viime kaudella 15 tehopistettä Liigassa tehnyt Lambert ei ole saanut vahvaa aloitusta kauteensa. Hänen lahjakkuuttaan ei voi kiistää. Hän on dynaaminen luistelija ja kiekonkäsittelijä. Lambert erottuu joukosta nopeudellaan ja kyvyllään kiemurrella pelaajista ohi. Hän pystyy tekemään hyviä suorituksia kovassa nopeudessa. Tasaisuus on kuitenkin ollut aina pieni ongelma hänen pelissään, Pronman kertoo.

Kemell ei kuitenkaan ollut korkeimmalle sijoitettu Liiga-pelaaja, sillä listauksen viidennelle sijalta löytyi TPS:n slovakialaishyökkääjä Juraj Slafkovsky.

– Slafkovsky ei ole saanut lentävää lähtöä kauteensa, eikä hänelle ole siunaantunut paljoa minuutteja Liigan kärkijoukkueisiin kuuluvan TPS:n mukana. Hänen voi olla vaikeaa saada näytönpaikkaan TPS:n riveissä. Hän osoitti kuitenkin Hlinka Gretzky Cupissa kuuluvansa 2004-ikäluokan parhaisiin pelaajiin. Hän on iso ja taitava laitahyökkääjä, joka on uhka, niin laukoessaan, kuin myös syöttäessään kiekkoa. Hän luistelee hyvin kokoisekseen ja hän voittaa kaksinkamppailuita kulmissa. Slafkovsky on kokonaisvaltainen laitahyökkääjä, jonka ominaisuudet lupaavat hänestä kärkiketjun hyökkääjää NHL:ään, Pronman analysoi.

The Athletic -sivuston TOP-10 -varaukset:

1. Shane Wright, (KH), OHL
2. Ivan Miroshnitshenko, (VL), VHL
3. Logan Cooley, (KH), U.S. NTDP-USHL
4. David Jiricek, (P) Tshekin Extraliga
5. Juraj Slafkovsky, (VL), Liiga, TPS
6. Joakim Kemell, (OL), Liiga, JYP
7. Matthew Savoie, (KH), WHL
8. Simon Nemec, (P), Slovakia
9. Conor Geekie, (KH), WHL
10. Brad Lambert, (KH), Liiga, JYP