Edmonton Oilers jatkoi keskiviikkoyönä hyvää pöhinää, kun joukkue otti kauden kolmannesta pelistään kolmannen voittonsa. Edes ykkösvahti Mike Smithin putoaminen kesken touhun ei pysäyttänyt, vaan kolmas päänahka irtosi Anaheim Ducksista luvuin 6-5.

NHL:n pistepörssissä jo kärkikymmenikköön kahden syöttöpisteen ja kokonaistehojen 2+4 myötä noussut Jesse Puljujärvi ei ollut matsin ainoa suomalaisonnistuja.

Mikko Koskinen sai maalilla ensimmäiset minuuttinsa, kun Smith joutui jättämään puuhan kesken toisen erän puolen välin jälkeen. Oilers oli tuolloin tappiolla luvuin 3-4.

– En usko, että tuleminen maalille kylmänä kesken tällaisen pelin on mitenkään helppoa. Hän teki hienoa työtä ja reagoi todella hyvin ottaen meille isoja torjuntoja. Hän oli todella hyvä, NHL:n pistepörssin kärkipäässä painiva Leon Draisaitl kehui Oilersin nettisivuilla.

Koskisen tilille kirjattiin 20 torjuntaa 21 kudista. Kun konkarin torjuntaprosentiksi kirjattiin mainio lukema 95,24, sai kausi mainion alun.

– Kuten sanoin kauden alussa, haluan vain pitää hauskaa. Tietenkään en halua nähdä Smithiä tuossa tilanteessa, mutta mennessä maalille, halusin vain pitää hauskaa. Tässä ovat ajatukseni, suomalainen hymähti.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
NHL:n suomalaishyökkääjän tähtisentteri telottiin lasarettiin – tekijä sai vastata tappelulla

“Suorittamisen ja sitoutumisen puutetta” – NHL:n “suomalaisjoukkue” täysin ulapalla, nolla pistettä ja kauhea maaliero kertovat kaiken

Voi pojat sentään: Anton Lundellille NHL-uran avausmaali ja -syöttö – nousi lisäksi jo nyt Aleksander Barkovin ohi joukkueen kärjeksi mairittelevassa kategoriassa

Taas tehoilta – Jesse Puljujärvi nousi jo kärkikymmenikköön koko NHL:n pistepörssissä!

Kauhea ottelu: Mikko Rantaselle ja Nathan MacKinnonille aivan järkyttävät lukemat tehotilastoihin tappiossa – “En ole paniikissa”