Voi pojat sentään: Anton Lundellille NHL-uran avausmaali ja -syöttö – nousi lisäksi jo nyt Aleksander Barkovin ohi joukkueen kärjeksi mairittelevassa kategoriassa

© Kuva: Getty Images

Keskiviikkoyö ne toi. Florida Panthersin suomalaislupaus Anton Lundell saalisti vyölleen NHL-uransa ensimmäiset pisteet, kun tilille kirjattiin tehot 1+1 komeaan 4-1-voittoon päättyneessä Tampa Bay Lightning -pelissä. Pantteripaidat ovat voittaneet kauden kaikki kolme otteluaan.

Lundellin uran ensimmäinen piste syntyi toisen erän ensimmäisellä puoliskolla, kun hän otti aloitusvoiton hyökkäyspäässä. Pian tämän jälkeen Brandon Montour suti Floridan 1-0-johtoon.

Päätöserässä sentteri iski 3-1-maalin nopeasta vastahyökkäyksestä, jossa hän kiekotteli pariin otteeseen näppärästi Sam Reinhartin kanssa. Floridasta nyt eniten alivoimaa hyökkääjistä pelannut Lundell valittiin ottelun ykköstähdeksi.

– Oli todella hyvä fiilis saada ensimmäinen maali ja auttaa joukkue voittoon, Lundell iloitsi Miami Heraldin mukaan.

Pelaajan alivoimavastuuta on syytä korostaa. Viime viikonloppuna hän sai sitä hyökkääjistä eräässä pelissä toiseksi eniten, nyt Lundell kuittasi jo peliaikakuninkaaksi (4.15) – joskin vain sekunnin turvin Aleksander Barkovin (4.14) edelle.

Suomen toinen tähtisentteri Barkov oli hänkin loistoiskussa. Joukkueensa johtotähti niittasi tehot 1+1 vastaten voittomaalista.

– En näe Antonin nostavan jalkaa kaasulta. Hän on todella kova kundi, ja Anton tekee töitä todella ahkerasti, Barkov oli kehunut maanmiestään toimittaja Jameson Oliven twiitin mukaan.

Floridallakin menee lujaa. Se keikkuu itäisen konferenssin kärjessä tappiottomana ja kuudella pinnalla.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Kauhea ottelu: Mikko Rantaselle ja Nathan MacKinnonille aivan järkyttävät lukemat tehotilastoihin tappiossa – “En ole paniikissa”