Neljä ottelua, neljä tappiota, maaliero 3-15. Nolla pistettä, luonnollisesti nollalla voitolla, kun edes pisteen tappiota ei ole irronnut. Maksimissaan yksi tehty maali ottelua kohden. Paras pistemies koko sarjan pistepörssissä jossain sadan huonommalla puolella.

Siinä Sami Nikun, Joel Armian, Artturi Lehkosen ja Jesse Ylösen Montreal Canadiensin alkukauden taaperrus tiivistettynä. Viime yönä tuli pannuun San Jose Sharksilta 0-5. Taulussa oli jo avauserän jälkeen lukemat 0-3.

– Tiesimme heidän pelaavan nopeaa, kiekollista peliä painamalla limppua maalille. Meillä on pelin tietyillä osa-alueilla suorittamisen ja sitoutumisen puutetta. Ne maksoivat meille hintaa, Habs-luotsi Dominique Ducharme sadatteli Montreal Gazetten mukaan.

Canadiensin arjessa on epäkohtia läjäpäin, kuten alun yksinkertaiset ja karmeat esimerkit osoittavat. Surkeuden kruunaavat sarjan huonoin, nollaprosenttinen ylivoima ja neljänneksi huonoin (58,8) alivoima.

– Meidän on nyt vain tehtävä asioita oikein löytääksemme ratkaisuita. Näistä asioista eroon pääseminen ei ole koskaan helppoa. Näiden tapahtuminen alkukaudesta on tietysti pettymys. Nyt meitä haastetaan kovasti.

– Kovassa paikassa meitäkin testataan – ja olemme nyt siinä pisteessä.

San Jose -pelin perustilastoista esimerkiksi laukauksia tuijottamalla matsi olisi voinut päättyä toisinkin. Haipaidat veivät laakit nimiinsä vain 25-21.

Canadiensin suomalaisista Armia on yltänyt tehoille saldolla 0+1. Taalaliigan ainoan nollakerholaisen kausi jatkuu perjantaiyönä Carolina Hurricanesia vastaan.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Voi pojat sentään: Anton Lundellille NHL-uran avausmaali ja -syöttö – nousi lisäksi jo nyt Aleksander Barkovin ohi joukkueen kärjeksi mairittelevassa kategoriassa

Taas tehoilta – Jesse Puljujärvi nousi jo kärkikymmenikköön koko NHL:n pistepörssissä!

Kauhea ottelu: Mikko Rantaselle ja Nathan MacKinnonille aivan järkyttävät lukemat tehotilastoihin tappiossa – “En ole paniikissa”