Colorado Avalanche jäi keskiviikkoyönä Washington Capitalsin jyrän alle 3-6, ja eniten pulassa Avsilta oli tällä erää joukkueen ykköshyökkääjät.

Mikko Rantanen iski maalin ja Nathan MacKinnon yhden syöttöpinnan, mutta tähtien ilta oli muuten luokkaa järkyttävä. Kummankin tehotilastoon merkattiin puistattava lukema -5.

– Meidän on oltava paljon parempia. Tiedän, että me kaikki voimme olla parempia. En usko, että tässä on sen enempää sanottavaa, Rantanen oli puhunut Denver Postin mukaan.

Pelaajat ottivat omiin rankalla kädellä, ja Capsin kuudesta maalista viisi syntyi tasakentällisin. Viimeisen se niittasi tyhjään rysään ottelun loppuhetkillä. Rantasen saldo kolmessa pelissä on nyt 1+2, MacKinnonille matsi oli kauden ensimmäinen.

Näiden herrojen kanssa ykkösketjussa hyökkäsi Andre Burakovsky. Gabriel Landeskog on sivussa pelikiellon takia.

– Olen innoissani nähdessäni MacKinnonin mukana, Rantanen iloitsi.

Maalin suomalainen iski ylivoimalla, ja se oli hänelle uran 50:s. Rantanen nousi joukkueen kaikkien aikojen ylivoimamaalipörssissä kymmenenneksi ohi Owen Nolanin.

– Luotamme meidän ykkösketjuun kyllä. Silloin, kun he ovat todella hyviä, me voitamme. Kun he ovat hyviä ja muut ovat hyviä, me voitamme, päävalmentaja Jared Bednar pyöritteli viitaten normaaliin ykkösketjuun Landeskog-MacKinnon-Rantanen.

– Tänään he eivät olleet niin iskussa. On matseja, jolloin he eivät välttämättä ole iskussa, mutta en ole paniikissa.

Colorado on voittanut kolmesta pelistään vasta yhden. Se jatkaa otteluitaan torstaiyönä Florida Panthersia vastaan.