Tämä varmaan harmittaa Liigan haukkujia – Oilersin GM kertoi arvionsa, miksi Jesse Puljujärvi liekehtii NHL:ssä: ”Oli hyväksi hänelle”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin ykkösketjun hyökkääjä Jesse Puljujärvi on ollut NHL-kauden viidessä ensimmäisessä pelissä maagisessa vireessä, ja tilillä on jo tehot 2+6. Kun pelaajan ennätys on 25 pinnaa viime kaudelta, menee rekordi rikki ilman takapakkia heittämällä.

Puljujärvi on pelannut rapakon takana kaudesta 2016-17 lähtien, mutta sesonki 2019-20 meni kokonaan Suomessa. Isokokoinen hyökkääjä takoi liigajoukkue Kärpissä 56 runkosarjan pelissä tehot 24+29=53.

Oilersin GM Ken Holland kertoi taalaliigan nettisivuilla uskovansa tuolla sesongilla olleen iso merkitys suomalaisen nykyvireeseen. Tämä ajatus ei taatusti miellytä kaikkia, kun Liigan tasoa on haukuttu viime aikoina rajustikin.

– Paluu Suomeen oli hyväksi hänelle. Hän oli sarjan pistepörssissä viiden parhaan joukossa ja sai itseluottamuksensa takaisin, Holland alleviivasi.

Sittemmin alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari löysi kemiansa maailman ykköspelaajiin kuuluvan Connor McDavidin kanssa, NHL:ään siirryttyään.

– Heillä on hyvä kemia keskenään. Puljujärven itseluottamus on kasvanut koko ajan, ja sitä vaaditaan, jotta voi olla huipputason urheilija. Nyt se puoli on hänellä kunnossa.

Öljypaidatkin ovat liitäneet. Joukkue on Tyynenmeren divisioonan kärki, kun se on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan.